Bėdų turgus

Kaip išsirinkti/pasigaminti riešutų sviestą arba kas tie aktyvuoti riešutai

0-1-5

Pasakojau apie tobulą snack – riešutų sviestą. Išgyriau, beveik apdainavau, o tada supratau, kad svarbiausias aspektas liko nepaliestas – kokį sviestą reiktų valgyti.

PASIRINKIMAI

Žemės riešutų sviestas, pirktas įprastoje parduotuvėje. Jis geriau nei saldainis per pietus, bet blogiausia riešutų sviesto alternatyva, kokią galima pasirinkti. Žemės riešutai visai ne riešutai. Jie kilę iš ankštinių šeimos. Nenoriu net veltis į kalbas, kokiais gandais apipintos šios, hm.. pupelės. Bet svarbiausia – jos tiek gėrio savyje nenešioja, kiek visi kiti riešutai. Todėl, jei dėl sotumo – valio, bet esant galimybei, čiupkit geresnį.

Kas yra „geresnis” riešutų sviestų klasifikacijoje?

Migdolų, anakardžių, bertoletijų, lazdyno riešutų ir visų kitų riešutų sviestai. Jų galima rasti visuose mažuose sveiko maisto parduotuvėlėse kaip „Senamiesčio krautuvėlė” ir pan. Esminė bėda – jie nepigūs. Ir jei verstume į litus… Na gal geriau neverskime. Kaip sukuosi aš? Gaminu pati. Apačioje papasakosiu kaip. Bet pirmiau, trečias etapas klasifikacijoje – geriau net už „rimtų” riešutų sviestą.

Aktyvuoti riešutai. Vienas stebuklingas akcentas ir paprasti riešutai tampa dar turtingesni. Tai riešutų aktyvavimas.

Kodėl tai svarbu? Pasirodo, riešutų luobelė savyje turi nuodingų medžiagų, kurios apsunkina riešutų virškinimą. Riešuto mirkymas ir džiovinimas išlaisvina riešute esančius enzimus, kurie padeda organizmui su jais „susidoroti”.

Jie tampa lengvesni organizmui, o ir skanesni, traškesni. Vieni pliusai. Tokie riešutai jau puikiai tiks ir kaip užkandis, nes priešingai nei įprasti, jie neapsunkins.

Todėl naudingų naudingiausiam riešutų sviestui, rekomenduoju riešutus visų pirmą aktyvuoti.

 _______

AKTYVAVIMAS

Mirkome riešutus pasūdytame vandenyje per naktį ir džioviname orkaitėje ant mažiausios įmanomos kaitros nuo 12 iki 24 valandų (galima ir trumpiau, svarbiausia – išdžiovinti).

RIEŠUTŲ SVIESTAS

Reikės:

  • Mėgstamų riešutų (jei neturi, kuo juos susmulkinti, naudok riešutų miltus)
  • Pasirinkto aliejaus (aš naudoju kokosų, bet galima rinktis ir nerafinuotus riešutų aliejus)
  • Druskos

Kavos malimo mašinėle ar virtuviniu kombainu sumalame riešutus iki riešutų miltų. Pasūdome (jei norime) ir po truputi pilame aliejų (jei tai kokosų aliejus, prieš tai ištirpiname). Įpilame šiek tiek ir maišome malimo prietaisu, kol viskas susijungia į vienalytę masę. Aliejaus pilame tol, kol gauname norimos konsistencijos kremą.

Voile ir riešutų sviestas.

Atrodo paprasta, bet, išduosiu paslapį: nemaloniausia – baigus plauti naudotus prietaisus. Todėl didžiausias patarimas – iškart prisidaryti daugiau. Nes norėsis tai tikrai tikrai.

Bonsoir

Advertisements
Standard

One thought on “Kaip išsirinkti/pasigaminti riešutų sviestą arba kas tie aktyvuoti riešutai

  1. Pingback: Becukrės dienos gidas arba nuo ko pradėti rimtiems cukravalgiams | Sanssucre

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s