Virtuvės ritualai

Bananų ir riešutų sviesto vafliai su uogų kupolu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nors savaitgalio pusryčiams ir valgau buritas su burokėlių humusu, socialinė aplinka įtikino – karališki pusryčiai reikalauja blynų.

Mėgstu blynus ir aš. Bet žaisti su jais riebaluotoje keptuvėje nėra pomėgis. Nors kepant ant kokosų ar itin tyro alyvuogių aliejaus ne taip ir blogai.

Kokius blynus mėgstu aš? Maniškiai dažniausiai didžiuojasi morkų ar kurios kitos daržovės skoniu. Ir neretai būna visai nesaldūs, nes turi misiją atstoti duoną.

Tačiau šįkart aš tradiciškai. Blyneliai šiek tiek saldūs ir su uogų kupolu ant viršaus. Turėjo būti pusryčių patiekalas, bet tų dienų ilgumas! Vos spėji susisukti, pradeda tempti. Ir štai prietemoje aš fotografuoju pusryčių blynelius. Susiduriu su islandiška realybe.

Tačiau blyneliai tikrai geri, net ir vakarėjant. Ir GREITI (negreita čia buvau tik aš). Bananas duoda šiek tiek saldumo, riešutų sviestas sūrumo, o kiaušiniai viską sulipina. Vietoj uogienės – natūralus sojų jogurtas maišytas su riešutų sviestu, įvairios šaldytos uogos ir stevijos cukraus pudra.

SKONIO REIKALAI.

Uogos šiek tiek atšaldo jogurto padažą ir kartu su stevijos cukraus pudra primena ledus. Patys blynai atstato skonių pusiausvyrą, įvesdami minkštumo, šilumos ir riešutų sviesto sūrumo.

Kalnas blynų bandymų virtuvėje nepasiekė blogo – nepraėjo skonio kontrolės. Tačiau tokiais blyneliais esu nusiteikusi lepinti visus artimiausius savaitgalio rytais. O tai kone kokybės ženklas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

RECEPTAS

Bananų ir riešutų sviesto vafliai su uogų kupolu

REIKĖS:

  • 2 kiaušinių
  • Pusės banano
  • 3 šaukštų riešutų sviesto
  • 1 šaukšto kepimo miltelių
PAGARDUI:
  • 100ml natūralaus sojų jogurto be priedų (naudojau „Valsoja” iš RIMI)
  • Šaukštas riešutų sviesto
  • Šaldytų uogų
  • Stevijos saldiklio (naudojau “Alvo”)

 ______

Blynelių ingredientus sumaišome blenderiu ir kepame vaflinėje (galima kepti ir keptuvėje, ištepus kokosų aliejumi).

Padažui sumaišome sojų jogurtą ir riešutų sviestą. Juo apliejame vaflį, užberiame uogas ir apibarstome kavos malimo mašinėlėje susmulkintais stevijos milteliais.

Bon appétit.

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s